Dorçe Geleceğin Akıllı ve Çevre Dostu Sürdürülebilir Şehirlerini Tasarlıyor
2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefi doğrultusunda 2019’da İklim Değişikliği Yasası’nda yapılan düzenlemenin ardından inşaat sektörü de karbondan arınma sürecine girmiştir.
Dünya Yeşil Bina Konseyi (WorldGBC) tarafından yayınlanan verilere göre, 2021 raporu (The Global Status Report for Buildings and Construction) inşaat sektöründen kaynaklanan karbondioksit emisyonlarının şimdiye kadar kaydedilen en yüksek seviyede olduğunu ve sektörün enerji ile alakalı küresel karbon emisyonundaki oranının yüzde 38 (yaklaşık 13,5 milyar giga ton karbondioksit – GtCO2) olduğunu tespit ediyor.
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeleri, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat karbon nötr politikası, döngüsel ekonominin etkisi ve dijitalleşme ile yaşanan teknolojik gelişmelerle, gelişmiş ülkelerdeki inşaat sektörü çelik prefabrik modüler yapılara evrilmektedir.
Dorçe’nin volümetrik modüler çözümleri, inşaat sürelerini kalite ve güvenlikten ödün vermeden kısaltmakta ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmektedir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygın kullanımı, dijital entegre akıllı zekâ ile tesis yönetim çözümleri, geri dönüşüm için atık yönetim politikaları ve insana değer veren, kişinin sağlık ve konfor önceliğine göre dizayn edilmiş modern yaşam alanları ve projenin tasarımdan tesis yönetimi dahil tüm hayat sürecinin BIM (Building Information Modelling) çerçevesinde yürütülmesi ile 2050 yılı net sıfır karbon emisyonu ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine hizmet etmek üzere tasarlanmıştır.